Handleiding registratie

op . Gepost in Help

Handleiding om digitale nieuwsbrieven te kunnen ontvangen

Via de website van het Nedlloyd Pensioenfonds kunt u zich aanmelden en uitschrijven voor digitale nieuwsbrieven.

Zo kunt u als gepensioneerde, slaper of actieve deelnemer (werknemer) gericht nieuws ontvangen over uw pensioen en pensioengererlateerde onderwerpen.

Om de nieuwsbrieven te ontvangen, moet u zich registreren op deze website. Daarna geeft u op een persoonlijke MIJN NPF pagina aan welke nieuwsbrieven u wenst te ontvangen. Geeft u geen voorkeur op, dan ontvangt u standaard de "Algemene Nieuwsbrief". Op de MIJN NPF pagina is het ook mogelijk aan te geven of u het UPO in de toekomst uitsluitend digitaal wenst te ontvangen. Hoe gaat de registratie in zijn werk?

Ga naar www.nedlloydpensioenfonds.nl

Klik op ‘registreren’, hierna komt u op de pagina ‘registreren’

Stap 1: Kies uw groep (alle velden met een * moeten ingevuld worden)
In het afrolmenu kiest u één van de opties door aan te klikken:

• Deelnemer: actief
  • Deelnemer: gepensioneerd
  • Deelnemer: slaper
  • Geïnteresseerde

(Als “Geïnteresseerde” krijgt u uitsluitend algemene nieuwsbrieven. Niet-deelnemers kunnen zich alleen registreren als geïnteresseerde).

Klik op “Volgende”

Stap 2: Uw gegevens (controle deelnemersinformatie). Vul hier in:

• Pensioennummer (dit bestaat uit 8 posities en komt overeen met uw Burger Service Nummer (BSN));
  • Geboortedatum (in het formaat: dd-mm-jjjj ) (bijvoorbeeld: 18-01-1946).

Inschrijfinformatie. Vul hier in:

• Gebruikersnaam (kies een naam, bij voorkeur anders dan uw eigen naam, waarmee u door het systeem herkend wil worden. Noteer de gebruikersnaam op een veilige plek);
  • Wachtwoord (kies een niet voor de hand liggend wachtwoord van minstens zes tekens en bewaar het op een veilige plek);
  • Bevestig wachtwoord (dit is om het eerder opgegeven wachtwoord te verifiëren);
  • E-mailadres (vul het e-mailadres in waar u de digitale nieuwsbrieven wenst te ontvangen);
  • Bevestig e-mailadres;
  • Klik op: Registreren.

Stap 3: U komt nu op een pagina waar te lezen valt dat uw account is aangemaakt en dat een activeringslink is verzonden naar het opgegeven e-mailadres. Sluit internet en ga naar uw email.

Stap 4: U ontvangt na korte tijd een e-mail met afzender “Nedlloyd Pensioenfonds” met daarin uw accountgegevens en de activeringslink. Ontvangt u de bevestigingsemail niet, controleer dan uw spamfilter. Voeg eventueel al van te voren het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. toe aan uw lijst van veilige afzenders (gebruik dit adres niet om vragen te stellen over de registratie).

Stap 5: Als u de activeringslink in de e-mail aanklikt, komt u op een pagina waar u gevraagd wordt in te loggen. U doet dit door de eerder gekozen gebruikersnaam en het wachtwoord op te geven.

Om misbruik van de website door spammers te voorkomen, krijgt u een “spam controlevraag”. Dit is een logische vraag zoals “20 plus 10”. U vult dan 30 in.

U kunt het hokje “Onthoud mij” aanklikken zodat u bij een volgend bezoek niet opnieuw uw gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te geven.

Klik vervolgens op “Inloggen”

Stap 6: U komt nu op uw eigen “Mijn NPF” pagina. Hier staan uw gegevens, zoals uw naam met voorletter(s), uw gebruikersnaam en uw e-mailadres. Ook staat hier voor welke deelnemersgroep u zich heeft opgegeven, uw pensioennummer en uw geboortedatum.

UPO: Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) wordt u normaal gesproken per post toegezonden. U kunt er (door hier “ja” aan te vinken) voor kiezen om het UPO in de toekomst nog uitsluitend digitaal te ontvangen en niet meer per post.

Mijn nieuwsbrieven: Vervolgens kunt u in het onderdeel “Mijn nieuwsbrieven” aanvinken welke digitale nieuwsbrieven u wenst te ontvangen. Het meest voor de hand ligt dat u de nieuwsbrief kiest die past bij de groep waar u toe behoort, maar u kunt ook aangeven andere nieuwsbrieven te willen ontvangen. Wilt u een bepaalde nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan het vinkje weg (dit kan op elk moment). Geeft u geen voorkeur op, dan wordt u automatisch geabonneerd op de "Algemene Nieuwsbrief". Klik vervolgens op “Profiel opslaan”. U bent klaar met de registratie.

Als u bij een vervolgbezoek inlogt, zult u altijd als eerste op uw persoonlijke MIJN NPF pagina komen. Bezoekt u daarna andere pagina’s op de website en wenst u terug te keren naar uw MIJN NPF pagina, dan vindt u een link met die naam helemaal rechts in de menubalk bovenaan de pagina (alleen zichtbaar als u ingelogd bent).

Veiligheid en privacy: Uw gegevens worden via een beveiligde verbinding (versleuteld) verstuurd en kunnen dus niet door een ander onderschept worden. Uw pensioennummer, naam en geboortedatum zijn reeds bekend in het pensioenadministratiesysteem, maar uw e-mailadres was dat nog niet. Het Nedlloyd Pensioenfonds verklaart uw e-mailadres uitsluitend te gebruiken voor de communicatie tussen het pensioenfonds en u als deelnemer.

Problemen? Heeft u problemen met de registratie of met MIJN NPF?

Kijk of u een antwoord vindt op de pagina “Veelgestelde vragen”.