News

Hoe denkt u over de toekomst van ons fonds? Doe mee met ons onderzoek!

9 February 2024

Wij zijn bezig met een verkenning van onze toekomst. Het pensioenstelsel wordt ook vernieuwd en er komen nieuwe regels voor pensioen. Dit betekent dat wij de komende tijd belangrijke keuzes moet maken. 

Wij horen graag uw mening over de toekomst van ons pensioenfonds. Doe daarom mee met ons onderzoek. Als u meedoet, maakt u kans op een cadeaubon van 25 euro.

Hoeveel risico wilt u lopen?

U betaalde samen met uw werkgever elke maand premie voor uw pensioen. Wij beleggen al dat geld samen. Beleggen levert namelijk meestal meer op dan sparen. Maar beleggen betekent ook kans op verlies. Beleggen zónder risico is onmogelijk. We kunnen dat risico wel zo klein mogelijk houden. Maar hoe minder risico je met beleggen neemt, hoe kleiner de kans op winst, om de pensioenen mee te verhogen.

Bij onze beleggingen houden wij rekening met uw wensen en die van uw oud-collega’s. Ook nemen wij uw wensen graag mee in onze toekomstverkenning. Daarom vragen wij met dit onderzoek naar uw mening.

Hoe doet u mee?

U ontvangt rond 13 februari een persoonlijke uitnodiging voor het onderzoek. Als u uw e-mailadres aan ons heeft doorgegeven, ontvangt u de uitnodiging digitaal. Anders krijgt u een brief. In de e-mail en brief staat hoe u aan het onderzoek kunt meedoen. Vul de vragenlijst uiterlijk op 25 februari in. 

Wie voert het onderzoek uit?

Adviesbureau Sprenkels voert het onderzoek uit. Sprenkels verwerkt uw antwoorden geheel anoniem. Uw persoonlijke gegevens worden alleen voor het onderzoek gebruikt. Na afloop van het onderzoek worden alle persoonlijke gegevens vernietigd.

Heeft u nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met Adviesbureau Sprenkels via 010-4007008.

 

Bij het overnemen van het wachtwoord kan een extra spatie zijn ingetypt. Probeer het in dat geval nog eens. 

Ja, dat klopt. Zo zorgen we ervoor dat als u eerst een kijkje neemt en later pas de vragenlijst invult, u toch nog in de vragenlijst komt. We nemen bij de uitkomsten alleen de laatste volledig ingevulde vragenlijst mee, mocht u er meerdere invullen. 

Controleer eerst of u de juiste link naar het onderzoek heeft gebruikt. Het kan dat de veiligheidsinstellingen van uw computer of tablet zo zijn ingesteld dat u de website niet kunt bezoeken. Meestal lukt dit wel op een andere computer of tablet.
De website voldoet aan alle veiligheidsprotocollen. Krijgt u een melding met de vraag of u de website eenmalig wilt toestaan? Dan kan dit zonder gevaar.

Waarschijnlijk zijn er pop-upvensters geblokkeerd. Controleer de browserinstellingen voordat u verder gaat. Wanneer u de pop-upvensters (tijdelijk) toestaat, ziet u de bedragen. U kunt de volgende stappen volgen:

Bij Google Chrome:

 1. Klik op het menu-icoon (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van het browservenster.
 2. Schakel de optie Toestaan in: sites kunnen pop-ups sturen en omleidingen gebruiken.
 3. Klik op Instellingen.
 4. Klik op Privacy en beveiliging (linker kolom).
 5. Klik op Site-instellingen.
 6. Klik op Pop-ups en omleidingen.

Bij Microsoft Edge:

 1. Klik op het menu-icoon (drie horizontale stippen) in de rechterbovenhoek van het browservenster.
 2. Schakel de optie Toestaan in.
 3. Klik op Instellingen.
 4. Klik op Cookies en site machtigingen (linker kolom).
 5. Klik op Pop-ups en omleidingen.

 Bij Safari:

 1. Klik linksboven in het menu op Safari.
 2. Klik op Voorkeuren.
 3. Klik op het tabblad Websites.
 4. Klik op Pop-upvensters.
 5. Schakel de optie Sta toe in.

Waarschijnlijk zijn er pop-upvensters geblokkeerd. Controleer de browserinstellingen voordat u verder gaat. Wanneer u de pop-upvensters (tijdelijk) toestaat, ziet u de Pensioenmeter. U leest hierboven hoe u dit kunt doen.

Nee, u legt zich met de Pensioenmeter nergens op vast. Uw antwoorden hebben geen gevolgen voor uw echte pensioen. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vindt u meer informatie over uw pensioen.

Ja, het onderzoek is anoniem. De uitkomsten worden anoniem verwerkt en er is geen directe link tussen uw persoonsgegevens en de uitkomsten. Het adviesbureau Sprenkels gebruikt een online enquêtetool van Question Pro. Sprenkels verwerkt de antwoorden volledig anoniem en alleen voor dit onderzoek. Nadat de onderzoeksresultaten zijn verwerkt, vernietigt Sprenkels alle persoonlijke gegevens die uit het onderzoek kwamen. 

De verloting vindt plaats onder alle respondenten die de vragenlijst volledig hebben ingevuld en hun e-mailadres achter hebben gelaten. Dit e-mailadres wordt alleen gebruikt om u te benaderen als u één van de prijzen heeft gewonnen. 

Nee, helaas niet. Omdat u vervolgvragen krijgt op basis van eerdere antwoorden, is het niet mogelijk om het onderzoek op papier in te vullen.

Ja, uw mening is belangrijk voor ons. Die nemen wij mee bij de besluiten over uw pensioen. 

De uitkomsten geven een beeld van de mate waarin onze deelnemers risico willen en kunnen lopen met hun pensioengeld. Dit nemen we mee bij de besluiten over uw pensioen.

Als het onderzoek klaar is berichten we hierover op de website. Daar kunt u dan meer lezen over de uitkomsten. 

Adviesbureau Sprenkels voert in onze opdracht het onderzoek uit. We doen het onderzoek niet zelf, omdat hiervoor specialistische kennis en software nodig is. Sprenkels heeft veel ervaring met dit soort onderzoeken. 

Hopelijk hebben we u meer duidelijkheid kunnen geven over het onderzoek. Heeft u toch nog vragen of opmerkingen, dan kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen via 010-4007008.