Beleggen voor uw pensioen

Een belangrijke kerntaak van Nedlloyd Pensioenfonds is het beleggen van het pensioengeld. Een goed beleggingsrendement moet er voor zorgen dat Nedlloyd Pensioenfonds de pensioenen kan betalen, maar ook dat het bestuur van Nedlloyd Pensioenfonds kan besluiten de pensioenen jaarlijks te kunnen verhogen. 

Het beleggingsbeleid

Pensioenfondsen beleggen het pensioengeld. Beleggen levert op termijn namelijk meer geld op dan het geld op een spaarrekening zetten. Door te beleggen houden we de pensioenen betaalbaar. Nedlloyd Pensioenfonds belegt het pensioengeld dat bij Nedlloyd Pensioenfonds is ondergebracht. In het beleggingsbeleid is vastgesteld hoe we het geld beleggen. Nedlloyd Pensioenfonds wil proberen om de pensioenen elk jaar aan te passen aan de prijsstijgingen. Maar we willen niet te veel risico nemen. Nedlloyd Pensioenfonds belegt daarom een deel van het geld in beleggingen met meer risico, zoals aandelen en vastgoed. Nedlloyd Pensioenfonds verwacht daar meer rendement mee te behalen. Met dit rendement wil Nedlloyd Pensioenfonds  de pensioenen jaarlijks verhogen. Met het andere deel van het geld belegt Nedlloyd Pensioenfonds minder risicovol. Bijvoorbeeld in obligaties. Het doel is dat we met dit rendement de beloofde pensioenen kunnen betalen.

Maatschappelijk verantwoord beleggen

Nedlloyd Pensioenfonds vindt het belangrijk om op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier te beleggen. In het beleggingsbeleid houden we daarom rekening met ecologische, sociale en beleid onderwerpen. Nedlloyd Pensioenfonds sluit aan bij de richtlijnen die de Verenigde Naties (Principles for Responsible Investment) heeft opgesteld. Ook houdt Nedlloyd Pensioenfonds rekening met ESG-criteria, die betrekking hebben op milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur.

We voeren ons beleid uit door in bepaalde ondernemingen of landen niet te beleggen. Bijvoorbeeld landen die mensenrechten schenden. Of ondernemingen die controversiële wapens produceren. Daarnaast maakt Nedlloyd Pensioenfonds ook gebruik van zijn stemrecht op aandeelhoudersvergaderingen en gaan we de dialoog aan met ondernemingen om de werkwijze te verbeteren. 

Bijlage Grootte
267.37 kB