Pensioen 123 Laag 2

Ouderdomspensioen

Via uw werkgever nam u deel in de pensioenregeling van Nedlloyd Pensioenfonds en bouwde u ouderdomspensioen op. U kiest zelf wanneer u met pensioen wilt. Als u meer dan vijf jaar voor uw AOW-leeftijd met pensioen wilt gaan, is vervroeging van uw pensioen alleen mogelijk als u niet meer werkt. U kunt op zijn vroegst op uw 55e met pensioen gaan. Als u eerder met pensioen gaat, krijgt u een wat lager pensioen. Dat is ook wel logisch: het pensioen moet namelijk langer worden uitbetaald. U kunt ook blijven doorwerken nadat u uw AOW-leeftijd heeft bereikt. In dit geval gaat u later met pensioen en krijgt u juist een wat hoger pensioen. 

Bepaal wanneer u met pensioen wilt

Om te bepalen wanneer u met pensioen kan, is het goed om te weten hoeveel inkomen u later nodig heeft. Dit kunt u uitrekenen met de Pensioenschijf-van-vijf van het Nibud. Wilt u gewoon weten wat u wanneer krijgt? Ga dan naar www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een overzicht van uw pensioen. Als u algemene vragen over uw pensioen heeft, of als u bijvoorbeeld wilt weten hoe u uw pensioen kunt aanvullen, dan kunt u terecht op de website van Wijzer in geldzaken.

U krijgt het pensioen elke maand zolang u leeft

Hoeveel pensioen u straks ontvangt van Nedlloyd Pensioenfonds is vooral afhankelijk van de hoogte van het salaris dat u hebt verdiend, de inhoud van de pensioenregeling en het aantal jaren dat u deelnam. Het ouderdomspensioen wordt maandelijks uitbetaald, zolang u leeft. De hoogte van het ouderdomspensioen staat op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en op www.mijnpensioenoverzicht.nl.