Pensioen ontvangen 

Betaaldata 2023 en 2024: uw pensioen betalen wij elke 25ste van de maand

Valt de 25ste in het weekend? Dan betalen we uw pensioenuitkering op de vrijdag vóór dat weekend. Bij MijnNPFPensioen ziet u uw persoonlijke pensioeninformatie.

Naar het buitenland tijdens uw pensioen

Verhuist u tijdens uw pensioen naar het buitenland? Dan verandert er niets aan uw bruto pensioen. Wel moet u op een aantal andere zaken letten.

Belastingen

Wij houden op uw bruto pensioenuitkering een aantal wettelijke bedragen in. Denk hierbij aan loonheffing en premie zorgverzekeringswet.

Pensioenuitkering

Toeslagverlening

Elk jaar beoordeelt het bestuur of de financiële positie van het fonds goed genoeg is om uw pensioen aan te passen aan de stijging van de prijzen. Dit noemen wij indexatie. De beleidsdekkingsgraad moet bijvoorbeeld minimaal 110% zijn. Per 1 januari 2023  zijn de pensioenen bij Nedlloyd Pensioenfonds met 13,9% verhoogd. De prijzen stegen met 14,5%.

Meer over indexatie

Veelgestelde vragen

Wilt u het rekeningnummer wijzigen waarop u uw pensioenuitkering ontvangt? Log in met DigiD en u kunt uw rekeningnummer direct en zonder gedoe aanpassen onder Mijn gegevens in MijnNedlloydPensioen. U ontvangt dan uw eerstvolgende pensioenuitkering op uw nieuwe rekeningnummer. 

mac bureau

Welke keuzes hebt u in de pensioenregeling?

Lees hier welke keuzes u kunt maken als u met pensioen gaat. Bijvoorbeeld de keuze om eerst een paar jaar een hoger ouderdomspensioen te ontvangen, en daarna een lager ouderdomspensioen.

Uw keuzes bekijken